introducere în parfumuri și colonii

Cuvântul parfum provine dintr-o expresie latină care înseamnă „prin fum” și se credea că a fost inventat de vechii egipteni care ardeau lemnele și plantele parfumate pentru mirosurile lor plăcute. De-a lungul anilor, parfumul a fost folosit, rafinat și îmbunătățit de fiecare civilizație majoră, iar astăzi parfumul, așa cum îl știm, este o afacere foarte mare.

Parfumul modern de astăzi are trei componente principale:

Mirosul – Aproape orice natural sau sintetic care are un miros poate fi folosit la fabricarea parfumului. De obicei, aromele sunt făcute din flori, citrice, mirodenii, parfumuri arabesti femei lemne și uneori chiar piele.

Fixativ – Aceste ingrediente actioneaza pentru a stabiliza compusul aromatic si ajuta la ca parfumul sa dureze mai mult.

Solventul – Acesta este de obicei alcool și împiedică formarea bacteriilor și ajută la menținerea unei consistențe uniforme, astfel încât să poată fi aplicat cu ușurință.

Categoria căreia îi aparține un parfum este definită de cât de mult parfum (sau compus aromatic) este utilizat în produs. Acest lucru joacă, de asemenea, un factor în determinarea prețului, deoarece cu cât concentrația de miros este mai mare, cu atât parfumul va fi mai scump:

Lotiunile si aftershave-ul au in general o baza de parfum de 1 pana la 2%.

Produsele de apă de Cologne au în general 2 până la 3% parfum pur

Apa de toaletă are între 5 și 20% parfum

Apa de parfum va avea de la 10 la 30% compus aromatic

Extractul de parfum sau Parfum are cea mai mare concentrație de miros, între 20 și 40%

Produsele pentru femei sunt de obicei clasificate ca parfum, apă de parfum, apă de toaletă și apă de colonie, iar produsele pentru bărbați sunt vândute ca parfum, apă de colonie și aftershave.

În mod surprinzător, parfumurile și muzica au un termen comun, note. Parfumurile sunt adesea descrise de diferitele „note” care alcătuiesc parfumul. Aceste note sunt concepute pentru a apărea în momente diferite în timpul mirosului unui parfum, așa cum o orchestră va avea instrumente diferite cântând pe parcursul unei compoziții muzicale.

Notele de vârf sunt cele mai puternice arome, dar nu durează foarte mult. Aceasta este explozia inițială de miros pe care o obțineți atunci când adulmecați pentru prima dată parfumul sau apa de colonie preferată. Notele de vârf sunt adesea pe bază de condimente sau citrice.

Notele de mijloc (sau de inimă) formează partea principală a parfumului care iese după ce notele de vârf încep să se estompeze și sunt de obicei mai moale și mai moale decât parfumul inițial. Aceste arome sunt de obicei de natură florală.

Notele de bas formează baza parfumului și sunt de obicei profunde și moscate în natură și apar pentru a se amesteca cu notele de mijloc pentru a nu le înlocui.

Parfumurile sunt produse foarte complexe care trec prin multe etape de dezvoltare înainte de a ajunge la consumator. Există zeci de mii de parfumuri și colonii diferite disponibile astăzi, fiecare având propria semnătură unică de parfum și ceea ce odinioară era rezervat celor bogați și privilegiați este acum disponibil pentru toată lumea.